Olujno nevrijeme blokiralo Francusku: Poginulo pet osoba, zatvorene škole, otkazane utakmice

U potpunosti prekinut željeznički saobraćaj između Tulona i Vintimilja, na italijanskoj granici, kao i između Kana i Grasa

BUKA portal / 02. Decembar 2019

Pet osoba je poginulo u jakom nevremenu koje je sinoć pogodilo jugoistok Francuske. Dvije osobe je odnijela bujica, a tri žrtve su spasioci koji su stradali u helikopteru kad su krenuli u pomoć ugroženim. 

Trojica spasilaca u helikopteru Civilne sigurnosti koji su krenuli u pomoć stanovnicima pogođenim olujom i jakom kišom u departmanu Var pronađeni su noćas mrtvi kod Marseja, u zoni koja nije pod crvenom metorološkom uzbunom, saopćilo je ministarstvo unutrašnjih poslova. 

U jakim kišama koje su padale sinoć na Azurnoj obali dvoje ljudi je stradalo u oblasti Var, javila je policija tog departmana. Radi se o vlasniku pansiona za konje koji je izašao da pazi na njih i jednom čobaninu koji je sinoć krenuo da uvede svoje životinje unutra.

Olujom su pogođeni i Primorski Alpi koji se graniče s Italijom gdje je poplavljeno više četvrti.

Sinoć je upravnik prefekture Primorskih Alpi potvrdio da se padavine smiruju, ali je ipak najavljeno da će danas biti zatvorene sve škole u Kanu i Mandeljeu, kao i općini Pegomas.

Iz predostrožnosti zbog oluje i jake kiše jučer su otkazani brojni kulturni i sportski događaji, utakmice, zatvorena su kina i tržni centri.

U potpunosti je prekinut i željeznički saobraćaj između Tulona i Vintimilja, na italijanskoj granici, kao i između Kana i Grasa. Ukoliko se uzbuna ukine moguće je da će saobraćaj danas biti normaliziran, piše Avaz.ba


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.