Otvaranje izložbe NA SVILENIM TALASIMA Helene Mijatović u Banskom dvoru

U Malom izložbenom salonu Banskog dvora 11. marta (srijeda) 2020. godine u 19:00 časova biće otvorena izložba NA SVILENIM TALASIMA, Helene Mijatović.

BUKA portal / 10. Mart 2020

 

Inspiracija za izložbu ,,Na svilenim talasima'' autorki su more i zalasci sunca. Radovi su oslikani tehnikom akvarel i mixmedia na svili.

 -Kroz boje i gest pokušavam izraziti emociju prema životu i apsolutnoj ljubavi, preslikanoj u moru... More koje pokreće sjećanja od djetinjstva do danas. Prikaz neprestane ljubavi bez obzira na životne tj. morske nevere i ljepote u svim prilikama i neprilikama. Kao svitanje, sumrak u oluji i zatišju, more je uvijek lijepo na svoj način, kao i život - kazala je Helena Mijatović

O autorki:

HELENA MIJATOVIĆ je rođena 30.11.1968. Živi i radi u Banjaluci, gdje pohađa časove slikanja ,,tehnika na platnu i papiru'' u školi Željke Pajić. Godine 1996. odlučuje se da ode u Njemačku, na edukaciju oslikavanja svile. Osnovna edukacija savladavanja tehnika slikanja na svili trajala je dvije godine. U periodu od 2003 - 2010. godine imala je niz samostalnih modnih revija oslikanih odjevnih predmeta. Po pozivu od Udruženja slikara Hrvatske na Pelješcu, izlaže svoje radove na izložbi slika na platnu, tehnika akril i akvarel na svili. Četiri puta je učestvovala na Međunarodnoj izložbi ,,Žene slikari'' u Majdanpeku, Srbija (2016 - 2019.), na kojoj učestvuje oko 60 zemalja.

Učestvovala je na Međunarodnoj izložbi ,,Umetnost u minijaturi'', MajdanArt Majdanpek 2016 - 2019. U Banskom dvoru 2017. godine učestvuje na književnoj večeri sa Isidorom Bjelicom, uz reviju svilenih marama i izložbu slika na svili. Izlagala je u Rimu na izložbi ,,Roma Artexpo Spring 2018.'' U međuvremenu, tri puta je izlagala svoje radove u galeriji ,,Sonja Bikić'', na temu - „Moj grad: BanjaLuka“.

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.