OTVORENA VRATA ZDRAVE LOGIKE: Ponuda organskih i domaćih proizvoda porijeklom iz BiH mnogo je veća nego ranije

Prodavnica Zdrava Logika ove sedmice ponovo je otvorila vrata svim ljubiteljima organskih i domaćih proizvoda.

Maja Miljević, osnivačica Zdrave logike kaže da ovaj brand postoji u Banjaluci četiri godine.

"Prvobitno je zamišljena kao prodavnica koja će okupljati domaće proizvođače koji proizvode voće, povrće i druge proizvode po pricnipima ekološke i organske proizvodnje. Međutim pri samom početku smo primjetili da na tržištu nemamo dovoljno razvijene proizvodnje koje mogu da zadovolje potrebe domaće potražnje koju smo imali u tom trenutku. Tada zatvaramo prvobitni koncept Zdrave Logike i otvaramo Udruženje građana koje za misiju i viziju ima razvoj domaće ekološke i organske proizvodnje u Bosni i Hercegovini kroz edukacije, rad sa proizvođačima i edukaciju tržišta o važnosti postojanja domaće organske i ekološke proizvodnje. Udruženje je kroz svoj rad imalo priliku raditi sa preko 60 proizvođača, gdje su neki od njih danas izrasli i u ozbiljne proizvodnje koje mogu da zadovolje manja tržišta", kaže za BUKU Maja.

 

 

Logičan slijed nakon svih ovih aktivnosti jeste da pod krov Zdrave Logike vrate ponovo i prodajno mjesto koje će se  kupcima ,koji su izgradili povjerenje prema njihovom imenu, ponuditi sve ono što njihova mreža proizvođača proizvodi.

"Uz dugogodišnji rad možemo da primjetimo da se tržište organskih, ekoloških, ali najbolji izraz jeste domaćih proizvođača, povećao i da je danas mnogo više proizvođača nego prije 4 godine kada smo počinjali sa radom. Samim tim i ponuda proizvoda sa porijeklom BiH je mnogo šira i ponosni smo što danas možemo ponuditi širok spektar proizvoda od svježeg voća i povrća, do brašna sa organskim sertifikatom, kozijeg sira i drugih proizvoda od kozijeg mlijeka, prirodne kozmetike, namaza od lješnjaka, prirodnih sokova od 100% cijeđenog voća bez dodataka i slično. Ponuda će zavisiti i od sezone, te je najbolje pratiti naše društvene mreže jer tu redovno objavljujemo informacije", ističe Maja.

 

Na tržište su se odlučili vratiti jer su od građana imali sve više upita za prodajno mjesto

"Povjerenje koje smo izgradili od samog početka je bilo dovoljno da su oni nastavili uzimati direktno od naših proizvođača proizvode i osjetilo se tržišno da je potrebno mjesto koje će podržati upravo ovu aktivnost. Nama kao timu je bilo potrebno mjesto gdje će nam sav naš rad i trud biti vidljiv i kroz ovu prodavnicu smo to i dobili. Ponosni smo što smo u 4 godine našeg rada uspjeli zadržati isti tim i zatvoriti krug koji smo gradili", ističe naša sagovornica.

Zdrava Logika će, kaže nam Maja Miljević i dalje nastaviti djelovati kroz Udruženje građana time što će i dalje sa partnerima raditi na razvoju proizvodnje i tržišta sa akcentom na domaću proizvodnju i domaće proizvođače.

 

 

"Mnogi od njih trebaju našu pomoć u svom razvoju i tu ćemo i dalje biti za njih. Zajedno sa proizvođačima mnogo toga radimo i smatramo to najvećom vrjednosti koju smo izgradili. Pored toga prodavnica će biti mjesto našeg druženja i predstavljanje plodova rada naših proizvođača domaćem tržištu. Naša misija jeste da spajamo domaće proizvođače i domaće kupce te time pomognemo razvoju zajednice. Vjerujemo u nas, vjerujemo u naše ciljeve i bićemo istrajni. Motivišu nas i male promjene koje možemo da vidimo kroz naš rad. Ne maštamo o velikim stvarima ali smo sebi pokazali da malim koracima možemo koračati daleko", kaže Maja Miljević iz Zdrave Logike.

 


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.