Otvoreno takmičenje u preskakanju prepona Banja Luka 2019

Otvoreno takmičenje u preskakanju prepona Banja Luka 2019 održaće se 30.06.2019. godine sa početkom u 13 časova. Takmičenje će otvoriti Ministar porodice, omladine i sporta – gđa Sonja Davidović, u Konjičkom klubu “Čokorska Polja”.

BUKA portal / 27. Juni 2019

Takmičenje će se održati u četri kategorije: kaprili test i utakmice na 40 cm, 70cm, i 1m.

 Preponsko jahanje je jedna od najpopularnijih discilina u konjičkom sportu i jedna je od tri olimpijske discipline. Međutim, ova olimpijska disciplina nije samo atraktivna, već i veoma zahtjevna i traži naporan i predan rad sa konjima i takmičarima. Glavni cilj ove discipline je prelaženje preko zadanih prepona (parkura) u što kraćem vremenskom periodu i sa što manjim brojem oborenih prepona. Preponski parkur je teži što su prepone više i što ih ima veći broj u manjem prostoru. U svijetu preponsko jahanje sponzorišu mnogi luksuzni brendovi i preduzeća poput Longines, Mercedes-AMG, BMW, Saab, Volvo, Hööks i mnogi drugi.  Konjički sport u našoj državi, kao i ostalim državama Balkana je još u razvoju, te smo veoma ponosni na činjenicu da uspijevamo organizovati ovakvo takmičenje svake godine i da se iz godine u godinu odaziva sve više takmičara. Ove godine, uspjeli smo ostvariti partnerski odnos sa preduzećima koja su se uskladu sa svojim mogućnostima uključila u organizaciju takmičenja kroz donacije u vidu novčanih sredstava ili proizvoda. Veoma smo zahvalni Elektroprivredi RS, Jova Baru, Aromeli, Hostelu Prag, Novoj opremi i U.S.Polo i nadamo se daljnoj saradnji. 

Konjički klub “Čokorska Polja” ovom manifestacijom obilježava svoj jubilarac - 10 godina i okupiće sve istinske ljubitelje konjičkog sporta u BiH. Na takmičenju će učetvovati oko 30 takmičara svih uzrasta.

Na takmičenju će učestvovati i 10 takmičara iz Finske, kroz projekat “Of Course, My Horse” koji se sprovodi kroz saradnju Konjičkog kluba “Čokorska Polja” sa Udruženjem građana “Pomozimo djeci” iz Banja Luke i Omladinskim centrom “Anjala” iz Kouvole u Finskoj. 

Generalni sponzor ovogodišnjeg takmičenja je preduzeće “Lucky Car” u vlasništvu g.Igora Matića iz Austrije, a organizaciji takmičenja su doprinijeli i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske. 

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.