Ovi bomboni se povlače sa tržišta BiH

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine izvijestila je u ponedjeljak potrošače da se zbog previsokog sadržaja boje E 104 (Kvinolin žuta) i nedeklarirane boje E 102 (Tartrazin) s tržišta povlače bomboni "Kiss me".

BUKA portal / 17. Juni 2019

Agencija obavještava potrošače o povlačenju proizvoda Kiss me - obojeni topivi bomboni s okusom limuna, maline i crne ribizle iz Poljske, proizvođača Z.P.C. "NORD" Sp. z o .o., Gościsława 1, 71-706 Szczecin, Poland, s rokom trajanja do 30.3.2020. godine zbog utjecaja na ljudsko zdravlje.

 U spomenutom proizvodu nalazi se previsok sadržaj boje E 104 (Kvinolin žuta) i nedeklarirana boja E 102 (Tartrazin), s analitičkim rezultatom 44,6 mg/kg - ppm, a najveće dopuštene količine su 30 mg/kg - ppm, navodi se u priopćenju Agencije.

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF) obaviještena da se Bosna i Hercegovina nalazi među zemljama u koje je distribuiran navedeni proizvod koji ne odgovara propisima o prehrambenim aditivima i pružanju obavijesti potrošačima o hrani, priopćeno je iz te agencije.

 Sve raspoložive informacije potrebne za utvrđivanje sljedivosti proizvoda Agencija je dostavila na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim organima.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.