Palmer u Sarajevu: Sastanak i sa čelnicima policijskih i bezbjednosnih agencija

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Matthew Palmer u višednevnoj je posjeti Bosni i Hercegovini.

BUKA portal / 16. Juni 2019

Nakon nekoliko sastanaka u Banjaluci zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a u Sarajevu će u ponedjeljak, između ostalih, prisustvovati i sastanku sa čelnicima policijskih i bezbjednosnih agencija u Bosni i Hercegovini. Nezvanično, fokus razgovora biće koordinacija u radu na osiguranju granica.

Sastanku bi trebali prisustvovati direktori ili zamjenici iz Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Službe za poslove sa strancima, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH, Ministarstva bezbjednosti BiH, Policije Brčko distrikta BiH, te Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Kako je za N1 do sada potvrđeno, sastanku će, između ostalih, prisustvovati zamjenik direktora Agencije za istrage i zaštitu, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, te direktor policije Republike Srpske.

 

Preuzetosa N1


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.