Parni Valjak uhvatio ritam sa banjalučkom publikom (FOTO)

Sinoć je bila spektakularna žurka "Runda 44" Parnog Valjka u dvorani Borik.

BUKA portal / 30. Novembar 2019

 

Sjajnim koncertom u prepunoj banjalučkoj dvorani Borik “Parni valjak” je obilježio 44 godine svog postojanja. Nakon rasprodanih koncerata u regionu u sklopu turneje Runda 44, jedan od najdugovječnijih rok sastava na ovim prostorima svojim hitovima, u petak je razgalio i Banjaluku.

Predvođeni Akijem Rahimovskim i Huseinom Hasanefendićem Husom, “Parni valjak” je izazvao oduševljenje  publike u dvorani već uz prve prepoznatljive zvuke hita "Ljubavna", da bi ubrzo cijela sala pjevala u jedan glas dok su se nizale "Zagreb ima isti pozivni", "Mijenjam se", "Zastave".

Različite generacije koje su se našle u publici su uhvatile ritam, a neprevaziđene balade "Dođi" i "Sve još miriše na nju" su pozdravili ovacijama. Raspoloženi Aki je otpjevao još mnoge dobro poznate hitove  "Ostani s njim", "Gledam je dok spava", "Godine prolaze" “Nedjelja”, ali se našlo i mjesta za  pjesme sa aktuelnog albuma "Vrijeme".

Momci iz benda za ovu priliku obogaćeni sjanom postavom duvača su pokazali da su još uvijek u odličnoj muzičkoj formi i time opravdali očekivanja obožavalaca koji su ispunili dvoranu do posljednjeg mjesta. Dvaipo sata zabave je bilo premalo za oduševljenu publiku, koja se nada skorom viđenju sa “Parnim valjkom”.


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.