Pet velikih zlatnih medalja za pet velikih Meggle proizvoda

Meggle BiH okićen sa 9 medalja u Sloveniji

PR / 03. Juli 2019

 

Kompanija Meggle BiH je ove godine učestvovala sa 9 proizvoda i ostvarila odlične rezultate na Međunarodnom ocjenjivanju mlijeka i mliječnih proizvoda u okviru AGRA Pomurski sajam u Sloveniji. Svi proizvodi dobili su visoke ocjene, a čak pet njih okićeno je VELIKOM ZLATNOM MEDALJOM, dok su preostala četiri dobili ZLATNU MEDALJU.

U ocjenjivanju na 33. izdanju sajma, koje je održano od 4. do 7. juna, sudjelovao je 31 proizvođač i to iz Slovenije, Austrije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine sa ukupno 171 proizvodom.

„Odlični rezultati koji su stigli iz Slovenije još jedan su dokaz našeg rada i naše posvećenosti. Zahvaljujemo se AGRI na medaljama, a našim potrošačima na povjerenju koje Meggle gradi godinama. Njihova podrška je ustvari i najsnažniji stub našeg uspjeha, ali i inspiracija da u budućnosti budemo još bolji i opravdamo činjenicu da smo najprepoznatljiviji, najkorišteniji, najomiljeniji i najkupovaniji brand“, izjavila je Jadranka Penava, direktorica kompanije Meggle BiH.

VELIKU ZLATNU MEDALJU osvojili su proizvodi UHT Mlijeko 3,2% mm, Kiselo vrhnje za svježi sir 25 % m.m, Čokoladno mlijeko, Tekući jogurt 2,8 % m.m. te Ayran, dok su ZLATNOM MEDALJOM okićeni proizvodi Svježe mlijeko, Vrhnje za kuhanje 20% m.m, Active Protein mlijeko te Active Protein jogurt.
Proglašenje rezultata i dodjela nagrada bit će organizirana 26. avgusta 2019. godine na 57. Međunarodnom poljoprivredno-prehrambenom sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

Mliječna kompanija Meggle BiH još jednom je dokazala zašto je prepoznata kao lider kada je riječ o mlijeku i mliječnim proizvodima te zašto je sinonim za povjerenje, sigurnost i kvalitetu. Medalje, koje će na prodajnim policama krasiti Meggle proizvode, garancija su visoke međunarodno priznate kvalitete. Na svu sreću!


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.