Petogodišnjak koji koristi ortopedska pomagala prikupio 1 milion funti za bolnicu prepješačivši 10km

Dječak koji koristi ortopedska pomagala prepješačio je 10km i uspio prikupiti više od milion funti za bolnicu koja mu je spasila život kada ja imao tek nekoliko sedmica.

M.P. / 02. Juli 2020

 

Tony Hudgell izgubio je obje noge nakon zlostavljanja koje je pretrpio od svojih bioloških roditelja dok je bio beba, nakon čega je dospio na intenzivnu njegu u Londonskoj dječjoj bolnici.

Odlučio je da prikupi 500 funti za tu bolnicu tako što će pješačiti u junu, ali je vrlo brzo premašio cilj, prikupivši  1.1 miliona funti na svojoj internet stranici za prikpljanje sredstava.

Tony je završio svoje pješačenje u utorak pred velikim brojem ljudi u svom rodnom gradu na jugoistoku Engleske i proslavio ovaj uspjeh sa svojim usvojiteljima.

"Nevjerovatno je kad pomislite da je samo prije nekoliko sedmica Tony jedva mogao napraviti nekoliko koraka. On je tako snažan i odlučan dječak i mi smo jako ponosni", kazala je njegova majka Paula Hudgell.

Tony je tek nedavno naučio da hoda uz pomoć štaka, ali je bio inspirisan da završi izazov nakon što je vidio stogodišnjeg ratnog veterana kapetana Tim Moore koji je postao slavan prikupivši više od 37 miliona dolara obišavši 100 krugova u svom dvorištu. 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.