Pjesma koja i usporena zvuči fantastično: Morate čuti ovu verziju jednog od najvećih hitova ikada

Ko god posjeduje gramofon, barem je jednom u životu slušao neku pjesmu usporenu ili ubrzanu. Ovakvi zahvati obično dovode do nekih ne baš prijatnih zvukova, ali verzija numere “Jolene”, koju izvodi Doli Parton (Dolly Parton), usporena na 33 RPM (obrtaja u minuti) stvara poptuno drugačiju, fantastičnu verziju ove poznate pjesme.

boredpanda / 07. Januar 2017

 Toliko neobično dobro zvuči, da neki slušaoci čak i idu do toga da krajnji rezultat porede sa glasom Trejsi Čepmen (Tracy Chapman), pa sve do White Stripes (koji su, inače, obradili ovu pjesmu uživo).

Inače, kada je izašla, originalna pjesma je postala broj jedan singl na listama u SAD, a govori o ženi koja se suočava sa Džolin (Jolene), lijepom boginjom, za koju vjeruje da pokušava da ukrade njenog ljubavnika. Doli tvrdi da “Jolene”, od svih pjesama koje je napisala, ima najviše snimljenih verzija od strane drugih umjetnika. Objavljena je 1973. godine, a na listi “500 Greatest Songs of All Time” poznatog magazina Rolling Stone, nalazi se na 217. mjestu.

U nastavku preslušajte obje verzije ove pjesme, pa sami procijenite koliko dobro zvuči “nova”, usporena verzija. Ukoliko vam se svidi, u opisu usporene verzije možete preuzeti i mp3 ove numere.

“Jolene”, originalna verzija

 

“Jolene”, originalna verzija

 

 “Jolene”, usporena verzija

vvvvvv

 

 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.