Pobjednice konkursa BUKE za najbolju političku blogerku

U okviru konkursa za najbolju političku blogerku koji je završen 15. marta ove godine, na našem portalu je objavljeno više stotina blogova.

BUKA / 07. April 2015

Ovim konkursom, Buka je željela da pruži medijski prostor ženama koje imaju potrebu da iznesu svoje mišljenje o političkim, ekonomskim i drugim temama od društvenog značaja. Zahvaljujemo svim blogerkama koje su svojim pisanjem doprinijele afirmaciji bloga kao medija putem kojeg žene mogu javno da iznesu svoj stav, te se nadamo da će one biti inspiracija drugim ženama!

Žiri je imao težak zadatak jer je svaka blogerka koja je ušla u uži izbor na specifičan način pristupila vođenju bloga.Neke od njih su vješto prepoznale teme koje su veoma važne za naše društvo ili za njihovu lokalnu zajednicu i na taj način pokazale svoj društveni angažman, neke su pokazale izuzetan talenat za pisanje o osjetljivim temama, a neke su se izdvojile po veoma produktivnom ili naročito kreativnom pristupu vođenju bloga. Nekoliko blogova je imalo izuzetnu čitanost i veliki broj komentara, a neki su zainteresovali i druge medije za temu kojom se bave i pokrenuli konkretne društvene procese.


Zbog toga je odlučeno da pet blogerki bude nagrađeno jednakim novčanim iznosom od 500KM (brutto)


 1. Leona (
http://www.6yka.com/blogovi/user_blogs/15072 )

2. Markizaa ( http://www.6yka.com/blogovi/user_blogs/15002 )


3. Oloshbjelosvjecka (
http://www.6yka.com/blogovi/user_blogs/14996 )


4. Vildana Bešlija (
http://www.6yka.com/blogovi/user_blogs/14892 )


5. Aziza (
http://www.6yka.com/blogovi/user_blogs/15068 )

  

O datumu i mjestu dodjele nagrada bićete uskoro obaviješteni!


Portal Buka jedan je od najposjećenijih političkih portala u Bosni i Hercegovini, sa dnevnom posjetom između 40 000 i 50 000 pojedinačnih posjetilaca. Ovo nam obezbjeđuje značajan medijski uticaj, koji želimo iskoristiti za osnaživanje ženskih glasova u javnom prostoru.

 

Ovaj konkurs je dio programa “Promocija žena u politici”, koji podržava britanska fondacija “Westminster Foundation for Democracy”.

 

REDAKCIJA BUKE ČESTITA SVIM DOBITNICAMA NAGRADE!Sve dodatne informacije o dodjeli nagrada možete dobiti na [email protected], ili na [email protected]

 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.