Počeli radovi na Koridoru “5C” kroz Republiku Srpsku

Predstavnici Javnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” ozvaničili su danas u Doboju početak radova na prvim kilometrima panevropskog Koridora “5C” na teritoriji Srpske, a vrijednost ove dionice autoputa je 70 miliona eura.

BUKA portal / 17. Juni 2019

Prva dionica autoputa na Koridoru “Pet ce” gradiće se na pravcu Johovac (Tovira) – Rudanka (Kostajnica) u dužini od 5,65 kilometara i biće finansirana kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i grant sredstvima Investicionog okvira za zapadni Balkan.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je na svečanosti povodom početka radova da je ovo izuzetan projekat i da je za Vladu bitno da se nastavljaju javne investicije koje omogućavaju zapošljavanje radnika i povećanje BDP.

On je naveo da je ovaj dio autoputa vrijedan 70 miliona eura i da će u narednih 15-20 dana biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Srpske da bi bio usvojen plan parcelacije za izgradnju auto-puta do Rače i granice sa Srbijom.

Autoput na Koridoru “Pet ce”, čija je ukupna dužina 46,6 kilometara, biće izgrađen u četiri faze, a vrijednost kompletnog projekta od Doboja do Vukosavlja procijenjena je na 500 miliona eura.

Ozvaničenju početka radova na mostu “Bosna” u mjestu Tovira kod Doboja, na kraju Autoputa “9. januar” Banjaluka-Doboj, prisustvovali su i ministri u Vladi Srpske, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, predstavnici izvođača radova, zvanice iz javnog i društvenog života i brojni građani.

 

 

 

 

 


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.