Počeo sastanak u Banjaluci zbog zakona kojeg je donio Inzko

Počinje sastanak u NSRS zbog zakona o zabrani negiranja genocida koji je donio visoki predstavnik Valentin Inzko.

BUKA portal / 26. Juli 2021

Foto: BUKA

 

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a za BUKU je govori prije današnjeg sastanka političkih lidera zbog nametnutog Inckovog zakona.

"Ovaj sastanak je inicirao sam Incko, po meni jednom zaista štetnom odlukom, koja nas vraća mnogo decenija unazad. Ne znam iz kojih razloga je ponovo vratio te osjetljive, bolne teme i na taj način indirektno pomaže retrogradnim politikama i političarima da se vrate na političku scenu i da dobiju municiju u svoje ruke, kako bi što uspješnije vodili svoju kampanju koju vode godinama. Moram reći da sam razočaran, ogorčen, ljut zašto je taj čovjek koji je predstavnik međunarodne zajednice donio odluku koja je vrhunac političke gluposti, nemara prema ovoj zemlji, koji ide svojoj kući vjerujući da je miran i spokojan, a ostavlja brojne probleme. Ova zemlja je još podjeljenija, sa još većim političkim pritiskom zemlja u kojoj oni koji nemaju šta konkretno uraditi da se poboljša ekonomska, socijalna situacija da se razbiju mafijaško-kumovske relacije u kojoj je postalo sasvim normalno da se kumova zgrada prodaje za 100 miliona maraka Upravi za indirektno oporezivanje. U kojoj korupcija cvjeta, u kojoj vakcinacija vidjeli smo kako ide i odjednom visoki predstavnik nakon dvanaest godina bivstvovanja u ovoj zemlji donosi jedan zakon koji  je nametnut", rekao je Borenović u intervjuu za BUKU.

Ranije danas, Čubrilović je istakao da je najvažnije da se postigne jedinstvo.

Na ovom sastanku najodgovorniji politički predstavnici u Republici Srpskoj trebalo bi da usaglase stavove u vezi sa posljednjom odlukom visokog predstanika o nametanju zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.