Pogledajte izložbu najboljeg studenta smjera za grafiku Akademije umjetnosti u Banjaluci

Radove možete pogledati u Banskom dvoru...

Maja Isović Dobrijević / 28. Novembar 2018

 

Miloš Vučen, rođen u Prijedoru 26.08.1995. godine, osnvnu i srednju školu završio u Prijedoru. Akademiju umjetnosi u Banjaluci upisuje 2014 godine. Diplomirao je 2018. godine grafiku u klasi prof. Gorice Miletić Omčikus, iste godine upisuje master studije na istoj akademiji u klasi prof. Milana Krajnovića. Učestovao je na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.  

U Banjaluci se predstavlja sa serijom radova CrnoCrne.

 

 

Miloš Vučen kaže nam da CrnoCrne ne daju tačnu informaciju da li je fizičko biće u pitanju, iako su dio anatomije "Homo Sapiensa" sa crnim pigmentom kože u njihova tkiva, kožu i tetive uključuje se crna u bijela magija kao neka sila koja identifikuje mistiku šta se krije iza ostatka tijela "bića".

Da li uz pomoć te sile mogu da promijene ljudsko obličje i dožive metamorfozu u drugo tijelo ili biće.

Pokazuje ljudsku anatomiju, anoreksičnost, dijelove mišićnih masa kao i seksualnost tijela, sa momentima izražene erotičnosti i privlačnosti.U određenom segmentu su zastrašujuće i uznemirujuće, a u drugom provokativne.

 

 

Gdje nema prisustva boje samo je umna sila prisutna gdje kao stvaralac uživam u odsustvu boje i izrazitom crnilu.Vidna je sve čudnija i skrivena ali jako bukvalna mistika. Rad se dovodi u krvno srodstvo sa mistikom i mitologijom, srodnošću crno crnih i homopsihotičnih.

Vučen je dobitnik nagrade PLAKETA BANSKOG DVORA za 2017/2018. godinu i najbolji student smjera za grafiku Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.