Pogledajte video klip za pjesmu NEMIRNA banjalučke KATARZE

Banjalučki rokenrol bend KATARZA objavio je video klip za pjesmu Nemirna. Za ovaj video uradak iskoristili su snimke sa koncerta koji su ovog ljeta održali na tvrđavi Vranduk.  

BUKA portal / 24. Novembar 2021

 

”Mnogo nam se svidjela atmosfera na toj tvrđavi. Prije nastupa ali i tokom svirke na Vranduku je bilo magično, a atmosfera arhaična kao iz serije Game Of Thrones, pa smo odlučili da prenesemo dio te priče i na naš video spot. Snimak s nastupa je simpatičan i dobro se uklapa s pjesmom Nemirna i energijom koju ona u sebi nosi”, rekao je frontmen benda Ernest Bučinski - Erni za BUKU.

Na pjesmi Nemirna radili su tokom marta ove godine u studiju muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

”Spot za pjesmu Nemirna smo objavili ovih dana na našem YouTube kanalu, pa publika može da čuje ono što smo radili u proteklom periodu. Miks i mastering vrhunski je odradio inženjer tona Saša Karabatak”, rekao je Erni i dodao da je video montažu uradio njegov kolega iz benda gitarista Borko Stajčić.

Iskoristili su video materijal sa svog koncerta na Tvrđavi Vranduk, gdje se održava zenička manifestacija ”Noć rokenrola”. 

”Mnogo nam se svidjela atmosfera na toj tvrđavi. Prije nastupa, ali i tokom svirke, na Vranduku je bilo magično, a atmosfera arhaična kao iz serije Game Of Thrones, pa smo odlučili da prenesemo dio te priče i na naš video spot. Snimak s nastupa je simpatičan i dobro se uklapa s pjesmom Nemirna i energijom koju ona u sebi nosi”, rekao je ovaj banjalučki muzičar.

On je dodao da će početkom sljedeće godine možda snimiti još jedan spot, i to za pjesmu ”Kako da ti vjerujem”, koja se nalazi na njihovom maxi singlu Energija, te da im je prioritet završiti album koji su započeli snimati u proljeće ove godine.

”Cilj nam je snimiti materijal, a na albumu bi trebalo da se nađe desetak pjesama. Za sada smo završili četiri pjesme i sve četiri publika može preslušavati na našem YT kanalu. Što se tiče izdavača najvjerovatnije ćemo album izdati i štampati sami, a distribuciju vršiti preko interneta, ili prodavati po nastupima. Ako se u međuvremenu nađe neko ko bi nas ispoštovao i profesionalno se odnosio prema našem radu možda izdamo album i za jednu takvu kuću. Ali otom potom. Svima je jasno da danas rokenrol nije na cijeni i dobro je što se uopšte neko zainteresuje za autorski koji je vezan za taj žanr”, objasnio je Erni. On je dodao da će i dalje sarađivati sa muzičkim centrom Pavarotti.

”Svojim kvalitetom i profesionalnošću studio Pavarotti je na samom vrhu i mi iz Katarze ćemo se potruditi da tamo i završimo snimanje albuma. Jeste da putovanje za Mostar i sve što sa tim ide donosi i veće troškove nego da album snimimo u Banjaluci, ali kvalitet zvuka koji postižemo u saradnji sa inženjerom zvuka Saletom Karabatakom i njegovim asistentom Adijem je nemjerljiv i neprocjenjiv. Isto tako, Mostar je jako inspirativan grad i drugačije je raditi u tom ambijentu. Radna atmosfera je nekako intenzivnija, muzičari iz benda se svakodnevno druže i to je ono što daje čar i draž i snimanju i bavljenju muzikom uopšte”, rekao je Erni. 

Prisjetimo se da je ovoga ljeta Katarza predstavila svoj rad na ”Banjalučkim danima muzike” i da je tamo ogroman broj ljudi mogao da ih čuje uživo, te da je publika odlično reagovala na njihove pjesme.

”Neke od pjesmama koje će se naći na našem budućem albumu publici smo predstavili krajem jula. Zadovoljni smo reakcijom publike, a i publika je, koliko vidim, oduševljena našom svirkom. Nije lako u svom gradu dobiti podršku, mada Banjaluka nije nikakav izuzetak, ali mislim da smo mi uspjeli da savladamo tu barijeru. Sad idemo dalje. Trudiću se da ekipu držim u radnoj atmosferi, tražićemo mjesta za još neke svirke, valjda će ih biti. Mi sviramo isključivo svoju muziku, a na nastupima predstavljamo pjesme koje bi trebalo da se nađu na našem prvencu”, rekao je naš sagovornik.


 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.