Pojačane mjere sigurnosti u Srebrenici

Policijske patrole smještene su i u Bratuncu, na ulazu u Srebrenicu, gdje kontrolišu sva vozila koja ulaze u grad.

Anadolija / 11. Novembar 2015

Veliki broj pripadnika policije raspoređen je jutros u Srebrenici i njenim okolnim mjestima pred početak investiciono-razvojne konferencije "Mogućnosti i perspektive razvoja Srebrenica 2015." koja će danas i sutra, 11. i 12. novembra, okupiti veliki broj investitora, donatora i političara iz regiona, javlja Anadolu Agency (AA).

Policijske patrole smještene su i u Bratuncu, na ulazu u Srebrenicu, gdje kontrolišu sva vozila koja ulaze u grad.  

 Pored toga, nekoliko ulica u centru Srebrenice zatvoreno je za saobraćaj. Policija je u ranim jutarnjim satima pregledala i ugostiteljske objekte u gradu.

U Kulturni centar Srebrenica očekuje se dolazak srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, predsjednice Vlade bh. entiteta Republika Srpska Željke Cvijanović, predsjednika RS Milorada Dodika, zamjenika premijera Crne Gore Rafeta Husovića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića te člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i drugih gostiju, ambasadora i zvaničnika.

 Glavni cilj dvodnevne konferencije je privredno pokretanje Srebrenice te pogled na ovaj grad iz drugačije, pozitivne prizme, istakli su ranije organizatori. S tim u vezi, bit će govora o investicionoj klimi u Srebrenici, poticajima i potrebama tog bh. grada te preporučenim mjerama za njegovo ekonomsko osnaživanje, piše Anadolu Agency (AA).

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.