"POKAŽIMO KAKO PROLAZE NEISTOMIŠLJENICI U RS": Prva izložba tužbi i kazni u Banjaluci (FOTO)

Danas je u Banjaluci najavljena prva izložba tužbi, žalbi i prekršajnih naloga.

BUKA / E.P. / 13. Februar 2020

Foto: BUKA

"Mi danas najavljujemo prvu izložbu tužbi i prekršajnih naloga. Ovo je prva takva izložba ne samo u Banjaluci nego i u cijelom svijetu.  Ovu izložbu ne pravimo zbog građana Republike Srpske jer to građani Republike Srpske znaju kako prolazimo mi, neistomišljenici, koji se borimo za ovu zemlju. Ovu izložbu želimo da napravimo zbog svijeta, da svijet vidi kako mi živimo u Banjaluci i RS, gdje ne smijemo da stojimo na Trgu i gdje ne smijemo da mislimo svojom glavom, jer ako mislimo svojom glavom, onda završimo sa preko 69,79,80 što krivičnih, što prekršajnih i drugih vrsti tužbi" rekao je medijima Draško Stanivuković. 

On je najavio za nedjelju u 5 do 12 prvu izložbu tužbi ne samo onih koje su dobili oni kao narodni poslanici, kao i troje mladih koje je grad Banjaluka tužio za 180 000 KM, već i drugih obespravljenih građana.

 

 

"Neka oni sve svoje presude ponesu da cijeli svijet vidi i da napravimo jedinstvenu izložbu, jer na drugačiji način protiv ovog ne možemo da se borimo. Ovo će biti izložba ne samo tužbi, nego izložba krivde, izložba nepravde, izložba neistomišljenika. Meni dan počinje i završava sa suđenjem. Ovakve tužbe nemaju kriminalci, nemaju lopovi, nemaju ubice. Ovakve tužbe imaju samo ljudi koji se bore za ovu zemlju. Svuda u svijetu se izlažu slike, a mi izlažemo svoje tužbe. Ja debele plave koverte dobijam svaki dan i o tome želimo da progovorimo" rekao je Stanivuković.

On je dodao kako u ovom trenutku ima 17 suđenja i da mu je rekord u jednom danu bilo četiri sudska procesa.

" Svake sedmice sam u sudnici od 9 sati. To je otprilike stotinjak hiljada maraka kazni, do 12 godina potencijalnog zatvora zbog državnog udara, četiri krivične prijave, dvije sam oslobođen, imam tužbi dvadesetak tridesetak hiljada maraka, Nebojša Vukanović na isti način i ovi mladi što ih je grad tužio za 180 000. Dakle mi aktivisti, narodni poslanici otprilike imamo u kaznama preko pola miliona, koje oni žele od nas da naplate.To je ekonomsko ropstvo" rekao je on. 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.