Policija podnijela izvještaj protiv Draška Stanivukovića

Podnešen izvještaj zbog krivičnog djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, saznaje BUKA.

BUKA/M.I.D. / 04. Maj 2021

Foto: BUKA

 

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv lica inicijala D.S. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

"Naime, lice D.S. se sumnjiči da je dana 05.04.2021. godine, ispred Administrativne službe grada Banjaluka, kao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije postupilo suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske i suprotno odrebama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti iako je bio dužan i mogao biti svjestan da na taj način može uticati na odluku građana da svojim ponašanjem postupaju suprotno mjerama za suzbijanje virusa korona", rekli su iz Policije.

Podsjetimo da je Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković 29. aprila saslušan u svojstvu osumnjičenog, vezano za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Radi se o nedavnom protestu ugostitelja i drugih nezadovoljnih radnika u Banjaluci, kada se u jednom momentu i on obratio prisutnim ispred zgrade Gradske uprave

"Ono što je posebno katastrofalno je što mi se stavlja na teret krivično djelo. Morate biti svjesni da se u policiju na saslušanje više ne zove Draško Stanivuković već gradonačelnik Banjaluke, najvećeg grada u RS. To je dodatni pritisak Minstarstva unutrašnjih poslova i meni postaje samo da im postavim pitanje: Zašto niko prije mene nije pozvan na saslušanje? Zašto nikom prije nije stavljeno na teret ovo krivično djelo? – upitao je tada Stanivuković.

On kaže da se tereti kao osumnjičeni, kao odgovorni za krivično djelo, iako je na poziv mještana izašao pred te ljude.

"To je neviđen presedan i licemjerstvo. Sud će to osporiti i sve će to pasti u vodu, kao i neke ranije tužbe. To je politička priča kao što je i politička priča za izmišljenu aferu o „bubici“ Ako je ta afera toliko značajna i ako je to tolika katastrofa, zašto se o tome nije oglasio kabinet predsjednika Srbije" naveo je on.

On je izjavio da je njegova dužnost da se odazove na poziv za saslušanje.

"Ono što sam dužan je da predočim fotografije sa svih korona žurki, svih funkcionera i molio bih da na tom saslušanju bude ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, kako bih mu pokazao te fotografije" rekao je Stanivuković.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.