Policija pronašla drogu koju je SIPA "uništila" u Termoelektrani Gacko

Samo dan nakon što su iz Ministarstva bezbjednosti BiH saopštili da je, po njihovom nalogu, u pogonima Termoelektrane Gacko uništeno više od 700 kg narkotika, ulične vrijednosti od sedam miliona maraka, policija Republike Srpske je, saznaje ATV, u krugu Termoelektrane našla identičnu drogu, koja iz nekog razloga, nije uništena.

ATV / 01. August 2018

 Tri najlonske kese  su, kako saznajemo,  pronađene kod kontejnera za otpad, u blizini blok komande i glavne radionice, a u njima su se nalazilli heroin, skank i kokain.  Nije jasno kako  je ova količina droge dospjela na to mjesto i zašto  nije uništena. To bi sada  trebalo da istraži okružno tužilaštvo u Trebinju, koje je, tvrde naši izvori, već pokrenulo istragu.

 

Tužilac je, saznajemo, naložio da se odmah uradi vještačenje i uviđaj i da se izvaga pronađena droga, koja je, pod za sada misterioznim okolnostima, ostala neuništena. Misteriozno je, i bez prisustva medija proteklo i uništavanje onih 700 kilograma droge, jer Ministarstvo bezbjednosti i SIPA, novinarima nisu poslali poziv da zabilježe uništavanje.

 

Tek je naknadno poslato saopštenje u kojem se navodi da je cilj spaljivanja narkotika, a najviše marihuane, amfetamina, heroina, kokaina i sintetičkih droga, bio da se suzbije i spriječi zloupotreba opojnih droga u BiH. Za obezbjeđenje i prevoz droge je, kako se navodi, bila nadležna SIPA, uz podršku Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja MUP-a FBiH. U pogonima Termoelektrane Gacko, droga je spaljena 26. jula. Sporne kese, policija Republike Srpske je, kako saznajemo  pronašla 27. jula.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.