POLITIČKA BOMBA: Boris Džonson podnosi ostavku?

Prema riječima glavnog britanskog ekonomiste u investicionoj banci "JP Morgan" Malkolma Bara, britanski premijer Boris Džonson najvjerovatnije će podnijeti ostavku.

BUKA portal / 10. Septembar 2019

Boris Džonson, koga su mediji kratko prozvali BoDžo, doživio je pravi politički šah mat kada je britanski parlament rano jutros odbacio njegov prijedlog da se raspišu izbori, glasajući "protiv".

Prethodno je britanska kraljica Elizabeta dala konačno odobrenje zakona kojim se sprečava premijer Boris Džonson da izvede zemlju iz EU bez sporazuma 31. oktobra.

S druge strane, Džonson je braneći svoj stav o izborima u parlamentu, rekao da je to jedini način da se Bregzit pomjeri sa mrtve tačke.

Vodeći britanski ekonomista pri "JP Morganu" smatra da će novoizabrani britanski premijer morati da podnese ostavku, ukoliko ne nađe neko "magično" rješenje.

"Jedna opcija je da premijer predstavi dogovor o Bregzitu parlamentu i dobije odobrenje za njega ili da podnese ostavku i pusti nekom drugom da od EU zatraži odlaganje. U ovom trenutku, smatramo da je ostavka vjerovatnija opcija", istakao je Bar.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.