Poslušajte novi singl grupe URBAN INSTINKT – „Istinom sam vođen“!

Pjesma govori o tome kako treba stati na kraj mržnji i lažima koje se svakodnevno serviraju, ispiranju mozgova i raznim demagogijama dok običan čovjek pati i živi u konstantnom strahu od svega oko sebe.

BUKA portal / 23. Decembar 2020

 

Nakon najavnog singla „Bijes“ kojim je odličan tuzlanski rapcore band Urban instinkt iz svoje perspektive prikazao stanje u svojoj zemlji, a ujedno i najavio izlazak istoimenog albuma u proljeće 2021., stiže nam novi, drugi po redu službeni singl – pjesma „Istinom sam vođen“!

Glazbu i tekst potpisuje Mirza Čardžić.

„Pjesma govori o tome kako treba stati na kraj mržnji i lažima koje se svakodnevno serviraju, ispiranju mozgova i raznim demagogijama dok običan čovjek pati i živi u konstantnom strahu od svega oko sebe. Također univerzalna poruka ove pjesme je da ljudi trebaju pogledati na druge ljude kroz oči svoje djece jer djeca u sebi nemaju usađenu mržnju kada dolaze na ovaj svijet. Sva djeca svijeta su ista, bez razlike, i naša je dužnost da ih učimo da postanu bolji ljudi, a ne da od njih pravimo individue koje će sutra mrziti nekoga zbog toga što je drugačiji od njega. Svim tim ružnim stvarima moramo stati na kraj zbog naše budućnosti i budućnosti djece, bez obzira na rasu, spol i nacionalnost te nikada ne pognuti glavu pred nepravdom i mržnjom!“ – poručili su dečki iz benda.

Pjesma je snimljena i producirana u studiju Cirith Ungol pod producentskom palicom Dražena Kecmana, a prati je i video broj koji možete pogledati na sljedećem linku:

Članovi grupe Urban Instinkt:

Mirza Čardžić - Bass gitara, vokal
Edo Muminović - Gitara
Mirza Halilagić Mita - Gitara
Sead Hadžić – Bubanj

Pjesmu „Istinom sam vođen“ slušajte i na streaming servisima

https://backl.ink/143784366

 

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.