POSTROJENA ŽANDARMERIJA Načelnik jedinice predao je raport Željki Cvijanović! FOTO

U Centru za obuku u Zalužanima kod Banje Luke svečano je postrojena novoformirana Žandarmerija MUP-a Republike Srpske, čime je zvanično predstavljena nova organizaciona jedinica.

Srna / 24. Septembar 2019

Načelnik jedinice Žandarmerije MUP-a Republike Srpske Dragoslav Banović predao je raport predsjednici RS-a Željki Cvijanović.
 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je danas prvi put u istoriji promovisana Jedinica žandarmerije, ističući da je to projekat za budućnost ne samo Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, nego Republike Srpske s ciljem njenog očuvanja i bezbjednosti građana i njihove imovine.
"Ova jedinica nije namijenjena za ratovanje protiv bilo koga, već da čuva Srpsku i njene vrijednosti", naglasio je Lukač.

U Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke danas je svečano prvi put postrojena Jedinice žandarmerije, čime je zvanično predstavljena nova organizaciona jedinica MUP Srpske koja je formirana radi unapređenja bezbjednosti Srpske, njenih građana i imovine.

Svečanosti prisustvuju predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i direktor Policije Srpske Darko Ćulum.Načelnik Jedinice Žandarmerije MUP-a Srpske Dragoslav Banović predao je raport predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović.

Nakon postrojavanja jedinice intonirana je himna Republike Srpske "Moja Republika".

Formiranje Žandarmerije uslijedilo je u okviru reorganizacije interventnih snaga MUP-a Srpske radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbjednosne izazove sa kojima se suočava Republike Srpska.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.