Potvrđeno za BUKU: CIK-u stigla ostavka gradonačelnika Prijedora, šta dalje?

Iako je u petak najavio da se povlači s mjesta gradonačelnika Dalibor Pavlović je to učinio tek nekoliko danas kasnije. 

Slađan Tomić / 12. Oktobar 2021

 

„Dostavljena je danas ostavka, potpisana jučerašnjim datumom“, potvrdio je za BUKU predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar. 

Bakalar je ranije za BUKU pojasnio da se izbori u ovom gradu moraju održati 90 dana od službeno zaprimljene ostavke, dakle do 12. januara. 

“Člankom 1.10 stavak 1. točka 1) Izbornog zakona propisano je da mandat izabranom članu tijela vlasti ( pa i gradonačelniku) prestaje mandat Prije isteka vremena na koje je izabran danom podnošenja ostavke. Središnje izborno povjerenstvo raspisuje potom prijevremene izbore za tu funkciju koji moraju biti održani u roku od 90 dana. Mandat izabranom gradonačelniku na prijevremenim izborima tad traje do vremena do kad bi trajao mandat gradonačelniku koji je izabran na redovnim izborima a koji je dao ostavku”, kazao je Bakalar za BUKU.

Podsjetimo, Pavlović je ostavku dao nakon što je to od njega zatražio njegov stranački šef Milorad Dodik jer su u javnosti isplivale neprimjerene fotografije ovog funkcionera. Pavlović je prvobitno kazao kako se radi o fotomontaži da bi na skupu podrške rekao kako su za sve krivi opozicija i crna magija. 
Indirektno priznanje da su fotografije autentične stiglo je iz gradske organizacije SNSD-a.

"Članovi SDS su otkupili telefon od žene sa kojom je Dalibor Pavlović bio u vezi i na najgori mogući način zadrli u njegov privatni život“, rekao je predsjednik GO SNSD Prijedor Saša Bursać.  


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.