POZIV TRKAČIMA za Kozara Ultra Trail: Otvorene prijave za četiti trke

Drugo izdanje “Kozara Ultra Traila” iz dana u dan okuplja sve kvalitetniji sastav učesnika.

BUKA portal / 07. Mart 2019

Najnovije pojačanje ovog majskog planinskog sportskog spektakla su maratonka iz Beograda Biljana Bursać i bosansko-hercegovački ultraš Marko Panić.

Biljana Bursać višestruka je učesnica maratonskih i trail trka, nositeljka državnog rekorda Srbije na šest sati i osvajačica trećeg mjesta na prošlogodišnjem Beogradskom maratonu. Do sada je istrčala 12 maratona, četiri trke na 50 kilometara, jedan planinski 65-kilometarski ultramaration, te desetine trail trka.

Ova mlada doktorica bioloških nauka i naučna saradnica Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković”, uveličaće kozarski ultra trail učešćem na trci od 40 kilometara.

Panić iz novske “Slobode” višestruki je ultramaratonac koji će se od trećeg do petog maja na Kozari oprobati na 103 kilometra, kao svojevrsnoj pripremi za učešće na jednoj od najprestižnijih svjetskih trka ove vrste Ultra Trail Mon Blancu u avgustu.

Do sada je, između ostalog, istrčao trku na 110 kilometara u okviru “100 milja Istre” i 65-kilometarski ultra-maraton “Vučko trail” na Bjelašnici.

 

 

Na Mon Blancu trčaće trku dužine 145 kilometarasa 9100 metara kumulativnog uspona, pri čemu je veći dio staze na nadmorskoj većini većoj od 2. 000 metara.

"Imajući u vidu značaj učešća na ovoj prestižnoj trci za promociju naše zemlje, ali i lokalne zajednice, svaka pomoć opštine i drugih subjekata je za mene izuzetno bitna”, rekao je Panić.

Osim kao trkač, Panić na Kozara Ultra Trailu učestvuje i u radu organizacionog tima, što je razlog više da ga podržimo u njegovom ovogodišnjem poduhvatu i da apelujemo na sve institucije i privredne subjekte da mu pomognu.

Organizacioni tim drugog “Kozara Ultra Traila” očekuje da će se za jednu od četiri trke prijaviti još veći broj prominentnih trkača iz BiH i inostranstva, i tako ovaj događaj učiniti još kvalitetnijim.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.