Predsjedništvo BiH prihvatilo poziv za inauguraciju Grabar-Kitarović

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv za inauguraciju novoizabrane predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, koja će biti održana u Zagrebu 15. februara 2015. godine, odlučeno je na današnjoj 3. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH.

Agencije / 11. Februar 2015

Takođe je donesena Odluka o prihvatanju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji u oblasti zaštite okoline i održivog razvoja, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Na sjednici je odobreno zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Organizacije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Turske (KOSGEB), Memoranduma o saradnji za osnivanje ekspertne grupe za mjere protiv nezakonite trgovine vatrenim oružjem u jugoistočnoj Evropi i regulisanju načina međusobne saradnje i Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Kraljevine Belgije.

Donesena je i Odluka kojom se odobrava upotreba resursa Oružanih snaga BiH radi uništenja minsko-eksplozivnih sredstava pronađenih na lokalitetu Trešnjev panj u opštini Tešanj.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.