Premijer KS podnio ostavku

Suad Zeljković, premijer Kantona Sarajevo podnio je danas ostavku

BUKA / 08. Februar 2014

Na današnjem sastanku u Kantonalnom odboru (KO) SDA Sarajevo, na kojem je razmatrana trenutna situacija u Kantonu Sarajevo, premijer Vlade Kantona Sarajevo, Suad Zeljković, je izvjestio Odbor da je podnio ostavku, javlja Fena.

 

Izvršni odbor KO SDA Sarajevo će se tokom večeri odrediti o ovome, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću KO SDA Sarajevo.

Dosadašnji premijer Kantona Sarajevo, Suad Zeljković, potvrdio je večeras za Anadolu Agency (AA) da je podnio ostavku, rekavši da je pokušao, ali nije uspio da vodi Kanton Sarajevo, jer nije imao dovoljno dobru podršku.

 

''Tu se priča završava'', kazao je Zeljković.

 

Podsjeća da je, kada premijer podnese ostavku, i cijela vlada u ostavci. Vjeruje da će u narednih 20-ak dana biti formirana manjinska vlada koju će sačinjavati eksperti.

 

Ističe da ga jučerašnji događaji kada je zapaljena i zgrada Vlade Kantona Sarajevo nisu prinudili na ostavku, te da se nije bojao. No, ipak ističe da dešavanja u državi ''imaju elemente državnog udara'' u čijoj pozadini su neslužbeno i neke političke opcije.

 

''Ima ljudi koji ovdje djeluju svojim kriminalnim vezama, a tu se vrlo brzo nađe zajednički jezik. Njima ne odgovara uspostavljanje jednog funkcionalnog sistema i sistema države. U svemu tome nije odgovarala ova vlada koja je pokušala neke stvari riješiti, a da nije gledala boju dresa. Nije odgovarala ni dijelu moje stranke SDA, a ni ostalim. A onda imate i ova događanja. Ovdje nema gladne djece na ulici, nema onih koje trebamo sažalijevati, ali ima huligana, bandita, kriminalaca. Ovo su vrlo dobro organizovane grupe, nafilovane sa puno droge ''Spid'' i političkih instrukcija. Nudi im se novac, iz auta im se dijele molotovljevi kokteli i kamenje. To je jedan organizirani sistem i pitate se šta ćete u tom sistemu u svom gradu'', izjavio je Zeljković za AA.
Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.