Premijera predstave "Ježeva kućica" u Dječijem pozorištu RS

U Dječijem pozorištu Republike Srpske sutra sa početkom u 19 časova premijerno će biti izvedena predstava „Ježeva kućica“ u režiji Slobodana Perišića.

BUKA portal / 14. Mart 2019

Foto: Svjetlana Panić

 

Ljiljana Labović Marinković, v.d. direktorica Dječijeg pozorišta RS rekla je da je Dječije pozorište ovo nezaobilazno Ćopićevo djelo postavilo na scenu sada već treći put i da se u ulozi reditelja ovoga puta našao Slobodan Perišić koji je u predstavi iz 2003. godine igrao lik Ježurka Ježića.

Slobodan Perišić je dugogodišnji član glumačkog andambla Dječijeg pozorišta RS, a ovo mu je deseta profesionalna režija.

Labović Marinković je istakla da je ova predstava produkt domaćih snaga jer pored autora, dramatizaciju zajedno sa rediteljem poptisuju i studenti Akademije umjetnosti Svjetlana Đurić, Ognjen Bogdanović i Darko Grbić, scenografiju Marko Bilbija i Monika Ponjavić, a kostime Jelena Savić, kostimograf Dječijeg pozorišta RS. Autori songova su Boris Šavija i Berislav Blagojević. Maske su takođe rađene u radionici ove kuće, a one su djelo Berine Šuščević i Vaska Jordanova.

 

 

Labović Marinković je podsjetila da se ove godine navršava i 35 godina od Ćopićeve smrti, kao i 70 godina od nastanka ovog čuvenog djela.

U predstavi igraju glumci Dječijeg pozorišta RS Ana Anđelić, Đurđa Vukašinović, Božana Bijelić, Aleksandar Blanić kao i Darko Stojić apsolvent glume na Akademiji umjetnosti.

Kao gost u predstavi igra i glumac iz Narodnog pozorišta RS, Boris Šavija, kojem je ovo i prva predstava za djecu u karijeri.

Šavija je autor je i muzike, koju na sceni uživo izvode glumci.

 

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.