Preminula američka glumica Valerie Harper

Nakon dugogodišnje borbe s karcinomima pluća i mozgam peminula je slavna glumica Valerie Harper u 81. godini. Ovu informaciju je potvrdila njena kćerka Cristina Harper Caccioti.

Klix / 31. August 2019

printscreen

"Otac me zamolio da prenesem ovu poruku: Moja prekrasna žena, s kojom sam proveo gotovo 40 godina, preminula je nakon što se godinama borila s rakom. Nikada neće biti zaboravljena. Počivaj u miru, moja Valeria", stoji u njenoj objavi koju je uputila umjesto svog ožalošćenog oca Tonya Cacciottija.

Proslavila se ulogom Rhode u CBS-ovoj humorističnoj seriji "Mary Tyler Moore" za koju je dobila nagradu Emmy za najbolju sporednu glumicu. Serija je godinama nakon toga bila u top deset najboljih, a Harper je još dvaput osvojila nagradu za najbolju sporednu glumicu.

Zbog uspješne serije, napravili su i spin-off "Rhoda", a popularnost je toliko rasla da je najgledanija epizoda bila ona u kojoj se Rhoda vjenčala. 

Gledalo je to čak 52 miliona gledatelja, što je tada bilo više od polovine cjelokupnog gledateljstva SAD-a. U martu 2013. glumica je objavila kako ima leptomeningealnu karcinomatozu te da su joj ljekari dali još samo tri mjeseca života. Ipak je izdržala još šest godina.

 

Klix


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.