Preminula glumica Sanja Burić

U 48. godini

BUKA portal / 15. Septembar 2021

Bh. glumica i profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu Sanja Burić preminula je sinoć u Sarajevu od posljedica moždanog udara, potvrdio je za Oslobođenje dekan ASUBiH Srđan Vuletić.

- Nažalost vijest je tačna. Ovo je jedna velika tragedija za sve nas, kazao nam je Vuletić.

Sanja Burić je rođena u Sarajevu, 10. marta 1973. godine. Glumu je studirala na Međunarodnoj teatarskoj školi Jaques Lecoq u Parizu, Cours Florentu u Parizu i Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Iza sebe je ostavila brojne pozorišne, filmske i TV uloge. Ostaće upamćena po ulogama u filmovima "Dobro uštimani mrtvaci", "Grbavica", "Teško je biti fin", "Kod amidže Idriza"..., kao i u TV serijama "Viza za budućnost", "Crna hronika" i brojnim drugim. Također, ostaće upamđena i po svojim ulogama u Narodnom pozorištu u Sarajevu, Kamernom teatru 55, Pozorištu mladih u Sarajevu, Otvorenoj sceni obala, kao i u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.

- Komemoracija Sanji Vuletić bit će održana isti dan kada i sahrana, najvjerovatnije u subotu, ali još uvijek čekamo tačan datum sahrane. Lično bih želio da komemoracija bude održana na ASU, ali zbog poštivanja epidemioloških mjera moramo razmišljati i o nekom drugom prostoru, jer će sigurno biti prisutan veliki broj ljudi, njenih kolega, prijatelja, studenata... Za sada mogu sa sigurnošću reći da će obavijest o vremenu i mjestu komemoracije biti objavljena na stranici ASU-a, dodao je Vuletić.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.