Pretučen organizator protesta "Jedan od pet miliona" u Negotinu

Organizator protesta "Jedan od pet miliona" u Negotinu Strahinja Ćirić napadnut je ispred zgrade u kojoj živi i zadobio je teže telesne povrede glave, saopštili su organizatori protesta.

BUKA portal / 15. Mart 2019

Izvor: Promo/1od5miliona

U saopštenju je navedeno da je Ćirić napadnut pošto je prošle nedelje na protestu u Negotinu govorio o Zoranu Milojeviću Zelji, "glavnom batinašu SNS-a".  

Ćirića su napala tri nepoznata maskirana muškarca ispred ulaza zgrade, što je odmah prijavljeno policiji koja ga je uputila na hirurško odeljenje.  

Organizatori protesta navode da se Ćirić ne oseća bezbedno da bi se vratio u svoj stan.  

Ćirić je na protestu, održanom 7. marta rekao da je "Zelja gospodar Negotina", te da predsednika opštine treba da se povuče u korist svoje zamenice Merline Selenić, za koju je Ćirić kazao da je bliska Zelji.  

Organizatori protesta su se u današnjem saopštenju obratili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i poručili da "više neće ćutati".

"Nećemo dozvoliti da se ovako ophodiš prema našim sugrađanima. Nastavićemo da zajedničkim snagama istrajamo u borbi za jednu pristojnu, normalnu Srbiju gde se neistomišljenici neće nikada više prebijati niti će se nad njima vršiti bilo kakav vid pritiska", naveli su organizatori protesta.

Lideri SzS su na hitnoj konferenciji za štampu pozvali policiju da uhapsi napadača.

Jugoslav Kiprijanović iz Pokreta "Dveri" je rekao da Ćirić sumnja da je napad povezan sa njegovim učešćem u organizaciji protesta "Jedan od pet miliona" u Kladovu i prema njegovim rečima - pominjanjem Zelje koji je, kako je rekao, "alfa i omega" u tom gradu. Postoje indicije da iza napada stoje njemu bliski ljudi, dodao je, piše N1.


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.