Prijava za selekciju bh filmova za festival u Danskoj

Filmovi koji budu selektovani za prikazivanje biće svrstani u jednu od tri kategorije: kratki film, dugometražni i dokumentarni film.

BUKA / 03. April 2013

U toku je prijava svih bosansko-hercegovačkih filmova koji žele da uđu u krug selekcije za učestvovanje na ovogodišnjem ITCHING-SCRATCHING filmskom festivalu, koji se održava u gradu Aarhus-u u Danskoj od 1.do 3. novembra 2013.

"Prijava filmova će biti otvorena do 30. maja 2013. Svi autori iz Bosne i Hercegovine su dobrodošli da prijave svoje filmove na e-mail adresu [email protected] sa slijedećim informacijama: Ime autora, naslov filma, žanr, trajanje filma, kratki opis radnje, te eventualni link trailera filma. Selektor će nakon vaše prijave poslati detaljne informacije i pravilnik", ističu iz organizacije festivala.

Filmovi koji budu selektovani za prikazivanje biće svrstani u jednu od tri kategorije: kratki film, dugometražni i dokumentarni film.

ITCHING-SCRATCHING filmski festival prikazuje filmove iz BiH i Danske, te na taj način nastoji da otvori put prema upoznavanju i budućoj saradnji među autorima ovih dviju zemalja.

"Autor filma za koji selektor procijeni da sadrži jaku umjetničku vrijednost će biti pozvan da gostuje na festivalu u Danskoj, te zajedno sa danskim autorima učestvuje u aktivnostima festivala. Organizatori ovog malog ali uspješnog festivala raduju se vašim prijavama i očekuju vrlo kvalitetan i zanimljiv program i ove godine", kažu iz ovog festivala

Za više informacija o samom festivalu posjetite web stranicu www.itching-scratching.org

 

 

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.