Prijetnja bivšem predsjedniku: Objavljen snimak atentata na Trampa VIDEO

Na sajtu iranskog vrhovnog lidera prikazan animirani video-materijal na kom se vidi kako robotsko vozilo cilja bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za atentat.

BUKA portal / 13. Januar 2022

Animirani video-materijal je napravljen povodom godišnjice ubistva iranskog generala Kasema Sulejmanija, koji je ubijen u napadu američke bespilotne letelice u Bagdadu 3. januara 2020.

Na snimku, objavljenom juče na veb-stranici Hamneijeve kancelarije, vidi se kako je Tramp, na golf terenu u svom domu u Mar-a-Lagu na Floridi, pogođen iranskim dronom.

Video-snimak prikazuje prošlogodišnji propagandni poster na kome je takođe Tramp na terenu za golf, pozivajući na osvetu za Sulejmanijevo ubistvo.

Ranije ovog meseca predsednik Irana Ebrahim Raisi zahtevao je da se Tramp "progoni i ubije“.

Vrhovni verski poglavar Irana, ajatolah Ali Hamenei izjavio je da će bivši američki predsednik Donald Tramp, koji je naredio atentat na iranskog generala Sulejmanija, biti zaboravljen na smetlištu istorije nakon što plati cenu za ubistva počinjena širom sveta.

General Kasem Sulejmani, koji je ubijen u američkom napadu u Iraku, drugi je najmoćniji čovek u Iranu, odmah ispod ajatolaha Alija Hamneija.

Sulejmani se smatrao kreatorom velikih iranskih ambicija na Bliskom istoku.

Takođe, kao komandant moćne iranske elitne jedinice Sulejmani je važio za pravog iranskog ministra spoljnih poslova kad je reč o pitanju rata i mira.

B92


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.