Pronađeno beživotno tijelo muškarca, policija traga za njegovim sinom

Tijelo Slaviše Jovičevića (63) pronađeno je u srijedu u njegovoj kući u Novom naselju u Brezovom Polju kod Brčkog, a on je ubijen hicima iz automatske puške.

Nezavisne / 13. Februar 2020

printscreen

Prema pisanju lokalnih portala, nakon ubistva Jovičevića, njegov sin Dalibor (34) je nestao i policija traga za njim.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH danas su nam potvrdili da se provođenje istrage nastavlja u saradnji sa policijom, koja traga za osobom poznatog identiteta, a koja se dovodi u vezu s ovim ubistvom. 

Kako su saopštili, u vezi s prijavom ubistva lica s inicijalima S.J. u Novom naselju Brezovo Polje, Tužilaštvo intenzivno provodi istražne radnje u ovom predmetu.

"Provodi se uviđaj na licu mjesta, kojim neposredno rukovodi tužilac Tužilaštva, naređena je obdukcija tijela žrtve, saslušavaju se mogući svjedoci i provode druge istražne radnje usmjerene na dokazivanje ovog zločina", naveli su iz Tužilaštva.

"U interesu istrage Tužilaštvo u ovom trenutku ne može objaviti više informacija o ovom slučaju", rekao je Samir Beganović, portparol Tužilaštva.

Ni iz brčanske policije nisu navodili detalje smrti muškarca.

"Jedino što vam mogu reći je da je Policija Brčko distrikta u toku jučerašnjeg dana zaprimila prijavu po kojoj policijski službenici postupaju pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta'', rekla je za "Nezavisne" Dževida Hukčević, portparol brčanske policije.

Komšije pokojnog Slaviše J. su u nevjerici i kažu da se radi o izuzetno vrijednom i poštenom domaćinu.

''Mi smo iznenađeni i zaprepašteni ovim što se dogodilo. Čovjek se trudio i borio se za svoju porodicu. Nikada nije imao bilo kakav konflikt u naselju. Nemam ništa ružno o njemu da kažem, a malo nas je iznenadio taj nestanak njegovog sina'', rekao je lokalnom portalu komšija nastradalog Slaviše.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.