Proradili Facebook, Instagram i WhatsApp. Iz Facebooka objasnili šta se dogodilo

Facebook, Instagram i WhatsApp satima su jučer imali velikih problema diljem svijeta. Problemi su počeli u srijedu popodne po srednjoevropskom vremenu, a otklonjeni su tek tokom noći.

BUKA portal / 04. Juli 2019

"Ranije danas neki su ljudi i kompanije imali problema s učitavanjem ili slanjem slika, videozapisa i drugih datoteka na našim aplikacijama", izjavio je portparol Facebooka za CNN Business. "Problem je od tada riješen", rekao je.

"Tijekom jedne od naših rutinskih operacija održavanja pojavio se problem koji nekim ljudima otežava upload ili slanje fotografija i videozapisa", izjavio je.

Iako se svim mrežama moglo pristupiti, nisu se mogle učitati slike. Konkretno, na Facebooku se nije učitavao velik postotak slika i videa, a poteškoće su se javljale i pri objavi novog sadržaja. Slično je i na Instagramu, dok je kod WhatsAppa bilo otežano slanje i primanje datoteka, bilo da se radi o slikama, videima ili nečem trećem.

Navečer su se problemi pojavili i na Twitteru. Tamo su problem  bile poruke i notifikacije.

Facebook se još ranije oglasio putem svoje stranice na Twitteru. Kažu kako su svjesni da neki korisnici imaju problema sa slanjem slika, videa i drugih datoteka. Ispričali su se i kazali kako rade na otklanjanju problema. No nisu otkrili u čemu je problem niti su ga do kasnih noćnih sati riješili.

Prema stranici Downdetector vidljivo je da su u 22 sata problemi i dalje bili prisutni diljem svijeta, praktički ništa manji nego prije nekoliko sati.

Što se Facebooka tiče, najgore je bilo na zapadu Europe.

 

 


Buka preporuka

Nauka i tehnologija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.