Protesti u Banjaluci: "Svi na ulice!"

Građanska inicijativa "Park je naš" danas, 7 septembra ponovo izlazi na ulice Banjaluke i svi su pozvani u protestnu šetnju koja će početi u 18 časova kod Starog hrasta!

BUKA / M.I. / 07. Septembar 2012

"Nešto više od mjesec dana ostalo je do lokalnih izbora kada biramo one koji treba da predstavljaju naš glas. Nezadovoljni smo odnosom svih dosadašnjih vlasti prema građanima i njihovim problemima, nezadovoljni smo sistemom koji je skrojen po mjeri onih u foteljama, nezadovoljni smo činjenicom što je vlast širom otvorila vrata kriminalu i korupciji. Ogorčeni smo zbog toga što su pravosudne institucije i policija u službi vlasti i jedne partije", saopšteno je iz inicijative "Park je naš".

U inicijativi su naveli da su zabrinuti činjenicom da se uništavaju i rasprodaju javna dobra koja su "naša" i da ne žele da budu nijemi posmatrači sistematskog propadanja, pljačke i političkog zločina nad gradom.

"Solidarni smo u svojim različitostima i jedinstveni u našem cilju: vlast koju biraju građani mora da bude u njihovoj službi! Braneći svoje pravo na bolji život, građanska incijativa želi da zaustavi tiraniju onih koji nam otimaju sadašnjost, a našoj djeci budućnost. Zato smo odlučili: ovoga puta i 'mi učestvujemo u kampanji'.Jer mi smo glas svakog građanina kojem je uskraćeno njegovo pravo", dodaje se u saopštenju.

 
Pozivaju se svi koji dijele nihovo mišljenje u protestnu šetnju protiv: kriminala i korupcije, socijalnog i ekonomskog urušavanja, zloupotrebe javnog dobra, beskrupuloznog bogaćenja maskiranog u "nacionalne interese", uskraćivanje građanskih prava i sloboda, tiranije jednoumlja, a ovom šetnjom kažu da brane razum i pravo na bolji život.

 
"Ne budi rob režima. Ti si Promjena", ističe se iz inicijative "Park je naš".

Okupljanja Banjalučana su počela zbog izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na mjestu zelene površine koja je bila poznata kao Picin park, a “šetači” ne kriju da njihov cilj nije samo očuvanje zelenih povšina već, kako stalno navode, borba za bolje i pravednije društvo u BiH.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.