Protesti u Hrvatskoj protiv Vlade

<p>"Nakon danas slijede novi prosvjedi, i tako sve do Vladine ostavke. Ako narod uistinu želi smijeniti ovu Vladu, narod će je smijeniti", rekao je Ivan Pernar, organizator protesta.</p> <p>

Index / 24. Februar 2011

Protesti  protiv Jadranke Kosor i njene Vlade danas će se u 18 časova održati u više hrvatskih gradova. Zasad su poznate sljedeće lokacije: Markov trg - Zagreb, Riva - Split, Most branitelja - Rijeka, ispred zgrade Županije - Slavonski Brod, Trg Ante Starčevića - Osijek, Trg Portarata - Pula. Prosvjed na glavnom virovitičkom trgu najavljen je za 17 časova.

Prema najavama na Facebooku brojni će građani doći na navedene lokacije.

Protestovaće se do Vladine ostavke!

"Nakon danas slijede novi prosvjedi, i tako sve do Vladine ostavke. Ako narod uistinu želi smijeniti ovu Vladu, narod će je smijeniti. Ova Vlada nije legitimna, to je ono što uporno ponavljam. Opljačkali su ljude i zatim ih izmanipulirali njihovim vlastitim novcem. Potporu građana ona više nema", tvrdi organizator protesta Ivan Pernar dodajući kako su klerikalni krugovi jedini koji još podržavaju Vladu Jadranke Kosor.

"Pozivam sve ljude i sve stranke bez obzira na političko opredjeljenje na svrgavanje HDZ-ovog režima jer je to pitanje opstanka njihove zemlje", poziva Pernar.

Podsjetimo, u utorak u 13 sati održan je prvi protest kojem je cilj bio rušenje Jadranke Kosor i njene Vlade. Protestanti su se okupili na Trgu bana Jelačića odakle su krenuli prema Markovom trgu no na prilaznim ulicama Trgu dočekale su ih policijske barikade.

Na barikadama se okupilo oko 250 prosvjednika tražeći odlazak Jadranke Kosor ogorčeni što ih policija nije pustila na Markov trg. Na kraju je petero protestanata, uključujući i organizatora Ivana Pernara, uhapšeno.

Iz Vlade su kratko poručili kako je demokratsko pravo hrvatskih građana protestovati


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.