Provokativna Habiba uzdrmala modnu industriju hidžaba: Njene kolekcije dižu prašinu, ali ona ne namjerava stati...

Hidžab je počela nositi u mladosti, kada je imala samo 10 godina... Danas njen brend "rastura" po svijetu

BUKA portal / 29. April 2021

 

Habiba Da Silva je 26-godišnja međunarodna influenserica s adresom u Velikoj Britaniji. Na društvenim mrežama je prati više od 1,5 miliona osoba. Poznata je po svojim videozapisima o ljepoti, modi s hidžabom i sličnim temama koje objavljuje na YouTubeu.


Nedavno je uplovila u prvi poslovni poduhvat u kojem želi predstaviti ljubav prema raznolikosti i inkluzivnosti. Njene kolekcije uzdrmale su modnu industriju hidžaba i postavile brojne trendove koje danas vidimo u popularnoj skromnoj kulturi.

 

habiba-da-silva-1


Habiba je sarađivala s mnogim partnerima iz zemljama kao što su Dubai, Malezija, Turska, Libanon, Nigerija i Kanada, a često putuje kako bi sarađivala s brendovima i etabliranim kompanijama širom svijeta. To je njenu marku uzdiglo na međunarodnoj razini i pružilo joj platformu za globalno dosezanje ljudi.

 

habiba-da-silva-2


U jednom intervjuu nedavno je lijepa Habiba otkrila kako ne namjerava stati, nego planira svoj brend predstaviti u mnogo zemalja u narednim godinama.


Prije nego što je počela blogersku karijeru, Habiba je studirala engleski jezik i kreativno pisanje na fakultetu u Velikoj Britaniji. Iako je rođena u Birminghamu, u Engleskoj, njeno porijeklo je iz Brazila i Libanona. Ima mlađeg brata i sestru, koju često prikazuje u svojim videima. Tečno čita, piše i govori arapski jezik, a služi se i portugalskim.

 

habiba-da-silva-3


Hidžab je počela nositi u mladosti, kada je imala samo 10 godina. Ime je dobila po svojoj nani s majčine strane, a Habiba znači “ljubav”.

 

Više fotografija pogledajte ovdje.

 

habiba-da-silva-4

 

Azra


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.