Prva škola bubnjeva i udaraljki za sve uzraste u Dječijoj kući

Ne lupajte, svirajte.

BUKA portal / 13. Februar 2020

 

DrAmmarČešljar škola postoji zvanično 12 godina. Amar Češljar je izuzetan muzičar (bubnjar i percussionista) koji više od 15 godina radi sa svim uzrastima individualno, i za taj period na put muzike je izveo oko 36 bubnjara, koji se i danas bave profesionalnim muzičkim radom i angažovani su u sastavima širom BiH. Tu je također i veliko iskustvo rada s mladima što potvrđuje i formalni rad u Muzičkoj školi Ilidža, gdje je za srednje obrazovanje uspješno pripremio značajan broj učenika za pravilan pristup bubnjevima i udaraljkama. Na autentičan način uči mlade kako da razmišljaju, vježbaju i kreiraju.

Pored prenošenja znanja, još od mlađih dana, Amar je zbog svojih redovnih obaveza i uspješnih aktivnosti, inspiracija mnogim bh. muzičarima, a ne samo bubnjarima, za njihove sve veće rezultate u muzici. Uvijek je bio otvoren za pomoć manje iskusnim kolegama i muzičarima, pa s velikim brojem savjeta ostaje podrška i dan danas.

DrAmmar škola vam nudi trogodišnji kurs na kojem će vaša djeca iskoristiti slobodno vrijeme učeći prije svega o muzici, bubnjevima i udaraljkama. Originalnost DrAmmar škole je da učimo kandidate da uz pravilno razmišljanje u realnom vremenu, na sceni i za instrumentom, svoje emocije, stečena znanja i talent orkestriramo na najbolji mogući način.

Redovnim časovima i razgovorom s djecom, uspjeli smo utjecati i na ostvarivanje njihovih boljih rezultata u školi, ali i van nje. Dječija kuća je samo još jedna od lokacija DrAmmarČešljar škole, ali s fokusom na program DRAMMARRITAM (ansambl udaraca).

Na ovom prvom dijelu kursa koji traje godinu dana, najmlađi će imati priliku učiti i razvijati:

    muzikalnost
    maštu i kreativnost
    samopouzdanje i motoriku
    radne navike i odgovornost
    koncentraciju i memoriju
    spremnost za javne nastupe
    skupno muziciranje
    vizuelnu, slušnu i dodirnu percpeciju
    analitičko razumjevanje, razvijanje kritičke svijesti…

Nakon toga, oni koji to zele (u naredne dvije godine) mogu ostati i usavrsavati se.  

KO, ŠTA, KAKO?

    Prijaviti se mogu djeca uzrasta od 6 godina i stariji, nakon čega slijedi provjera talenta.
    Za početak bubnjevi nisu potrebni, osim:
    Practice pad (guma za vježbanje) HQ, 12 inčna dimenzija,
    palice 5B dimenzija,
    metronom (mali elektronski) i
    strpljenja za učenje.
    Trajanje časa je 1h, 2 puta sedmično, odnosno 8 puta mjesečno, u skladu s dogovorenim terminima. Prema dosadašnjoj praksi postoji mogućnost i spajanja jednog dvočasa sedmično zbog drugih obaveza djece i roditelja.

Pronalazimo svoj ritam, sviramo za rezultate i prave vrijednosti.

Kako Amar kaže: Ne lupajte, svirajte.

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.