Putevi RS: Prolaz do Delte nema upotrebnu dozvolu

"Podzemni prolaz na kružnom toku kod "Delta Planeta" još nije završen niti je obavljen tehnički prijem, jer radovi nisu završeni, pa samim tim nije ni pušten u upotrebu", rekao je za BUKU direktor Puteva RS.

Foto: BUKA

 

Dodaje da je prema procijenama i obećanjima od strane izvođača radova, radovi već trebali biti završeni, ali je došlo do problema i zastoja u isporuci opreme (trelevatori-pokretne stepenice).

"Prema posljednjim informacijama očekuje se da oprema bude na gradilištu za 30 dana. Za montažu opreme i puštanje u rad potrebno je 15 dana, što znači da se konačan završetak radova očekuje krajem avgusta 2019.godine. Projektno-planskom dokumentacijom je predviđeno rješenje za osobe sa invaliditetom (pokretne stepenice)", rekao je za BUKU VD direktor Nenad Nešić.

Podsjetimo da se određena vrsta vodenog života, pretpostavljamo punoglavci, rodila u podzemnom prolazu kod nedavno otvorenog tržnog centra Delta Planet. Prolaz je užasno prljav, sve je puno prašine, vode i smeća. Ni na jednom mjestu ne stoji oznaka da ovaj podzemni prolaz nije u upotrebi, već stoji oznaka koja označava prolaz ispod zemlje. Postavlja se pitanje zašto ta oznaka da prolaz nije u upotrebi nije postavljena i zašto sam prolaz nije zatvoren?

 

 

Tržni centra Delta svečano je otvoren 21. marta, a nekoliko dana prije toga otvoren je i ovaj kružni tok, tačnije 18. marta. Znači prije četiri mjeseca.

Tada su kružnu raskrsnicu otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar saobraćaja i veza Republike Neđo Trninić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić.

Višković je rekao da je u rekordnom vremenu završen kružni tok koji, ne samo što uljepšava ambijent, nego je i praksa svuda u Evropi, jer su to najbolji objekti sa stanovišta bezbjednosti saobraćaja, a koristiće i pješacima za koje su sagrađeni podzemni prolazi za bezbjedno kretanje.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić naveo je da je riječ o veoma zahtjevnoj kružnoj raskrsnici sa pothodnicima, dodavši da je veći dio finansijskih sredstava u iznosu oko 1,7 milion KM uložen u izgradnju pothodnika.

Vezani tekstovi:

PODZEMNI PROLAZ DO DELTE SAMO ZA NAJHRABRIJE: Smeće, lokve, vodozemci, kablovi (FOTO + VIDEO)

NIJE ŠALA: Punoglavci u podzemnom prolazu kod Delte (VIDEO)

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.