Putin: Dok sam ja predsjednik neće biti istospolnih brakova

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas kako Rusija neće legalizirati istospolne brakove dok god je on na vlasti.

BUKA portal / 13. Februar 2020

printscreen

- Dok god sam predsjednik, to se neće dogoditi - kazao je on na sastanku na kojem se raspravljalo o potencijalnim izmjenama ustava, prenose ruski mediji.

Inače, javno promovisanje homoseksualnosti krivično je djelo u Rusiji prema zakonu koji je Putin potpisao 2013. godine.

Podsjetimo, 67-godišnji Putin je kao predsjednik i premijer na vlasti već dvije decenije, a trenutni mandat mu ističe 2024. godine. 

"Dok sam ja na čelu države, kod nas neće biti 'roditelj br. 1' i 'roditelj br. 2' - biće mama i tata", poručio je Putin na sastanku s radnom grupom koja priprema ustavne izmjene.

Takođe, pozdravio je prijedlog da u Ustav bude uvedena stavka o podršci porodici, s tim što je potrebno da se razmisli o formulaciji.

Poslanica Olga Batalina predložila je na sastanku da se u Ustav unesu i ovlaštenja Vladi za podršku, jačanje i zaštitu porodice i tradicionalnih porodičnih vrijednosti.

Treba precizirati neke stvari, rekao je Putin na sastanku.

"Brak je zajednica muškarca i žene, a s porodicom je malo drugačije. Ideja je ispravna i treba je podržati, samo treba razmisliti o formulacijama", rekao je on.

(Sputniknews.com)


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.