Putin komentarisao Gretu, ona mu odgovorila tako što je promijenila opis na Twitteru

Nakon Donalda Trumpa, kanadskog člana parlamenta Maximea Berniera, Jeremyja Clarksona... i Vladimir Putin kritizirao je Gretu Thunberg, no mlada klimatska aktivistkinja ni njemu nije ostala dužna.

BUKA portal / 04. Oktobar 2019

 

Baš kao što je promijenila opis na Twitteru kad je odgovarala Trumpu, isto je sad napravila i ruskom lideru. Naime, ruski predsjednik tijekom zasjedanja na energetskom forumu u Moskvi u jednom trenu spomenuo je strastveni govor 16-godišnjakinje, rekavši da ne "dijele zajedničko uzbuđenje" te da je ona "loše informirana", prenosi Indy100.

"Niko nije objasnio Greti da je moderni svijet složen i drugačiji te da ljudi u Africi ili mnogim azijskim zemljama žele živjeti na istoj razini bogatstva kao u Švedskoj", nastavio je. "Siguran sam da je Greta ljubazna i vrlo draga djevojka. No odrasli moraju učiniti sve kako tinejdžere i djecu ne bi doveli u neke ekstremne situacije."

Komentatori na društvenim mrežama uglavnom nisu bili impresionirani njegovim oštrim pokušajem diskreditacije 16-godišnje aktivistice.

Umjesto da odgovara Putinu, Greta je promijenila opis na Twitteru. "Veoma sretna, mlada djevojka koja se raduje sjajnoj budućnosti" promijenila je u "ljubazna, ali slabo informirana tinejdžerica."

Takav odgovor već postaje Gretin zaštitni znak, a ekipa na Twitteru pozdravila je njezinu reakciju koja je postala viralna, prenosi Index.hr.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.