"Anonimusi" tvrde: Znamo koje su nove mete Islamske države!

FBI istražuje dojavu hakerske grupe “Anonimusi“ prema kojoj bi pripadnici Islamske države trebalo da izvrše više terorističkih napada u svijetu.

B92 / 22. Novembar 2015

 Hakeri su vlastima javili da imaju informacije da se planiraju napadi na kečersko takmičenje u "Filips areni" u Atlanti, a mogući teroristički ciljevi su i jedan koncert u Milanu, vjerske proslave u Rimu, Univerzitetski pastoralni dan na libanskom univerzitetu "Sveti duh", proslava u Al-džihad džamiji u Indoneziji i dva muzička događaja u Parizu.

 

Agenti FBI provjeravaju navode "Anonimusa", koji tvrde da su informacije kojima raspolažu vrlo pouzdane, prenose američki mediji. 

 

"Preduzeli smo sve potrebne mere i sarađujemo sa svim agencijama za sprovođenje zakona i privatnim sektorom kako bismo učinili našu zajednicu sigurnom", navodi se u saopštenju FBI. 

 

Ipak, kečersko takmičenje će biti održano, uprkos prijetnjama sa kojima su upoznati i lokalni zvaničnici. 

 

“Anonimusi“ su saopštili da su podatke o mogućim metama javili nadležnima koji se nisu osvrtali na to, pa su odlučili da svoja saznanja podele na internetu. 

 

Hakerska grupa je prošle nedelje objavila "sajber rat" protiv terorista, nakon što je Islamska država preuzela odgovornost za talas terorističkih napada u Parizu u kojima je poginulo 132 ljudi.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.