RADNICI ZABRINUTI: Umjesto 12 Stanivuković predlaže 7 odjeljenja za Gradsku upravu

Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji novih radnih mjesta GU Banja Luka

T.Čalić / 14. Januar 2021

Odjeljenje za opštu upravu, Odjeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj, Odjeljenje za prostorno uređenje, Odjeljenje za finansije, Odjeljenje za saobraćaj, komunalne i stambene poslove, Odjeljenje za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu, Odjeljenje za Komunalnu policiju i inspekcijske poslove te Služba za zajedničke poslove i Kabinet gradonačelnika sedam je odjeljenja koja bi trebala činiti buduću administracije Gradske uprave.

Ovaj prijedlog novog gradonačelnika Draška Stanivukovića, predviđa pet odjeljenja manje u odnosu na trenutnu administraciju.

Prijedlozi se upućeni svakom odjeljenju kako bi dali svoje komentare i sugestije na ovaj prijedlog. Do povratnih informacija koje se očekuju u idućim danima i pregovora za Sindikatima koji će potom uslijediti ostaje nepoznanica da li će pojedinci ostati bez posla, jer kako je Stanivuković više puta izjavio u nekim odjeljenjima postoji višak, a u nekim manjak radnika.

Božo Marić,predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske  koji je na Tviteru objavo fotografiju Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji novih radnih mjesta GU Banja Luka za BUKU kaže da mu se javljaju zabrinuti radnici, ali da nema detaljnijih informacija.

“Mi u Gradskoj upravi trenutno radimo na revitalizaciji našeg Sindikata i nama je u interesu da naš Sindikat bude partner gradonačelniku i da se ne donose ishitrene odluke koje mogu prouzrokovati bilo kakav problem”, istakao je Marić.

Podsjetimo, u proteklom mandatu Gradska uprava imala je 12 odjeljenja i to Odjeljenje za komunalne poslove, Odjeljenje za saobraćaj i puteve,Odjeljenje za opštu upravu, Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, Odjeljenje za privredu, Odjeljenje za finansije, Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu, Odjeljenje za inspekcijske poslove, Odjeljenje za prostorno uređenje i Odjeljenje Komunalne policije.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.