Rekordan broj zaraženih u državi

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini novim virusom korone zaraženo je najmanje 218 osoba.

BUKA portal / 04. Juli 2020

 

Prema podacima KCUS-a, 115 je pozitivnih osoba, a čak 99 je iz Sarajeva, što je najveći broj pozitivnih slučajeva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u jednom danu.

Kod 103 osobe u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 543 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 103 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 58 muških i 45 ženskih osoba, od kojih je 19 mlađe, 76 srednje i osam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 31 osoba je iz Bijeljine, 16 iz Banjaluke, 11 iz Višegrada, pet iz Zvornika, po četiri iz Rogatice i Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz Ljubinja, Ugljevika, Vlasenice, Trebinja, Pala i Mrkonjić Grada, po dvije iz Teslića, Istočnog Sarajeva i Doboja i po jedna iz Šamca, Bratunca, Šekovića, Prijedora, Čelinca, Derventa, Foče i Lopara.

Većina novozaraženih je sa područja istočnog dijela Republike Srpske, od čega je najveći broj iz Bijeljine i Višegrada.

Podsjećamo, iako podaci za 24 sata još nisu potpuni danas je rekordan broj zaraženih COVID-19 u državi čime je  premašen broj od prije dva dana kada su bila potvrđeno 183 slučaja zaraze korona virusom.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.