Republička uprava ekspresno uvažila prijedlog Gorice Dodik, Stanivuković: Privatna država još jednom pokazuje zube

Republička uprava za inspekcijske poslove uvažila je prijedlog Gorice Dodik, kojom se odlaže rješenje o rušenju nelegalno izgrađenih objekata na terasi restorana „Agape“ u centru Banjaluke i to isti dan kada je ona i podnesena, saznaje BUKA.

BUKA / 14. Juni 2021

Foto: BUKA

 

Nakon što su gradski inspektori utvrdili da je investitor bez pribavljene dozvole izveo radove na dogradnji terase na vrhu RК „Boska“, te izdali rješenje o rušenju i postavljanje trake, ponovo je reagovala Republička inspekcija.

Oni su prijedlog Gorice Dodik usvojili ekspresno, 7.6, odnosno isti dan, kada je i uložena, te na taj način omogućili restoranu da i dalje radi i spriječili postavljanje trake.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke,  rekao je za BUKU kako Inspektorat ponovo staje na stranu djece, kumova i prijatelja porodice Dodik i to nikada hitnije i brže reagujući po žalbi. 

"Ovo je prijedlog koja odlaže rješenje o rušenju i stavljanje trake koja je planirana danas, što znači da ćemo imati još jedan nelegalno izgrađen objekat u gradu koji radi – rekao je Stanivuković,  dodajući da slučaj identičan kao kada je u pitanju rušenje „Кajak-terase“ gdje je takođe reagovala republička inspekcija.

Podsjećamo da je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske poništilo rješenje Urbanističko-građevinske inspekcije Grada Banjaluka kojom se naređuje rušenje bespravno izgrađene “Кajak terase“, koja je u vlasništvu kuma srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

"Privatna država još jednom pokazuje zube i umjesto da jača institucije, snaži pojedince okupljene oko jedne porodice"  rekao je Stanivuković.

 

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.