"Republika Srpska ima svoj non pejper"

Banjaluka -- Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska napravila svoj "non pejper".

BUKA portal / 03. Maj 2021

 

"Svašta se piše, ali ako je to pomodarstvo, evo, ne šalim se, mi smo već napravili neki naš 'non pejper', pa ćemo ga jednog dana, kada to odlučimo, isto tako poslati svima", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je Republika Srpska u Narodnoj skupštini održati raspravu, sačiniti i artikulisati svoju platformu za pregovore sa Federacijom BiH i Bošnjacima i Hrvatima, kao konstitutivnim narodima, o tome šta i kako raditi u BiH.

Prema njegovim riječima, sve to će se raditi bez učešća stranaca.

Dodik je ponovio da će doći vrijeme za miran razlaz u BiH, navodeći da u državi nema nikakvog kohezionog elementa koji bi mogao da okupi konstitutivne narode.

Prema njegovim riječima, stranci su dugo pokušavali da naprave BiH kakvu oni žele, a da se na kraju to pokazalo kao neželjeni eksperiment.

Dodik je naveo da prije desetak godina niko, sem RS, nije smio pomenuti referendum niti pričati o tome da BiH treba da se raspadne.

"Sve se to govorilo ranije, a sada to neki i potvrđuju, ranije su nas krivili kao da remetimo nešto, a danas to čujemo iz usta važnih ljudi u svetu", kazao je on.

Ocjenjujući da će doći vrijeme mirnog razlaza u BiH, Dodik je istakao da Srbi nemaju razloga da se mobilišu prema bilo kakvoj ratnoj opciji i da treba da se okupe oko politike koja će dati snagu.

(B92)


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.