Republika Srpska na beogradskom Sajmu knjiga zvanično promoviše knjigu koja negira Srebrenicu

Republika Srpska na njemu zvanično promoviše knjigu na engleskom i srpskom jeziku "Srebrenica-stvarnost i manipulacije" a koja negira genocid u ovoj opštini, a dešavanja oko Srebrenice tumače kao "mit", kako je to onomad rekao i član Predsjedništva BiH.

BUKA / 21. Oktobar 2019

Foto: BUKA

 

Podsjetimo radi se o zborniku radova na 800totinjak strana u tvrdim koricama u kojem je svoje radove objavilo 48 autora i autorki. Zbornik je nastao kako rezultat konferencije “Srebrenica, stvarnost i manipulacije” u Organizaciji starješina Vojske Republike Srpske, Nezavisnog univerziteta Banjaluka i Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. vijeku, koja je održana u Banjaluci aprila 2019.godine.

 

 

Cilj konferencije i zbornika bilo je "otkrivanje istine o ratnim događajima u Srebrenici". Naravno, istine po mjeri "naučnika" i dnevne politike iz Republike Srpske, koja to dobrano finansira. I kako vidimo sad, čak i promoviše.

Na konferenciji je rečeno da "ne smiju biti prihvaćena pragmatična mišljenja sudija u Hagu za počinjene zločine i odgovornost Srba, jer su daleko od istine" te da presude ne mogu "biti prepreka za naučna istraživanja radi ustanovljenja cjelovite istine".

Knjiga -zbornik radova će biti promovisana u srijedu na Sajmu knjiga u Beogradu. 


 


Buka preporuka

Politika

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.