Revolt: Poslanici opozicije neće glasati na sjednici Skupštine RS

Poslanici PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske odlučili su da neće glasati više ni po jednoj tački dnevnog rada 13. posebne sjednice Narodne skupštine RS.

BUKA portal / 23. Maj 2020

Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić rekao je ranije danas u NSRS da ni poslanici ove stranke neće učestvovati u današnjem glasanju.

Ljubiša Krunić, poslanik opozicionog PDP u Narodnoj skupštini RS, rekao je da se Klub poslanika ove stranke bojkotuje glasanje, jer, kako tvrdi,ne žele da učestvuju u donošenju nezakonitih i neustavnih odluka. Takođe, poslanici su, tvrdi Kunić, revoltirani osionim ponašanjem predsjednice RS Željke Cvijanović, a naročito srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je kao predsjednik vladajuće stranke SNSD “ponizio institucije Republike Srpske i sve građane Srpske”.

-Ko god da je na tim pozicijama, predsjednik RS i član Predsjedništva BiH treba da se ponašaju državnički i odmjereno, ali Cvijanovićeva i Dodik su daleko od toga. Teško državi ili zajednici u kojoj jedan moćnik može da ponižava sve institucije i sve građane – rekao je Krunić.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.