Revolucija u Ligi šampiona: UEFA pazi da se ne ponovi Ajax. Hoće da zaštite najbogatije

ALEKSANDER ČEFERIN, predsjednik UEFA-e, za Times je otkrio da se ozbiljno razmatra ideja redizajna Lige prvaka tako da se "zaštite" klubovi koji dođu do završnih faza.

BUKA portal / 04. Juli 2019

I to tako da oni koji u tekućoj sezoni dođu do, primjerice, četvrtfinala, imaju iduće sezone zajamčeno mjesto u grupnoj fazi. 

Naravno, Čeferin se, kao i njegov prethodnik Michel Platini, govoreći o ovom prijedlogu predstavlja kao zaštitnik malih i obespravljenih u nogometnoj Europi pa u prvi plan gura Ajax, senzaciju LP-a prošle sezone, kao primjer momčadi koja bi tako bila "zaštićena" i sezonu nakon što oduševi.

Ustvari, činjenica je da je Ajax probojem do polufinala Lige prvaka i dolaskom na korak do finala uzeo silno bogatstvo namijenjeno velikanima koji su preplaćeni na mjesta u završnim fazama LP-a (Real, Juventus) i na s tim povezane zarade od više desetaka milijuna eura.

Ovom reformom Real, Juventus i UEFA osiguravaju se protiv pojave nekog novog Ajaxa koji će im pomutiti planove. 

Čeferin, koji se deklarativno uvijek borio protiv Super Lige, novog natjecanja zatvorenog kluba onih najbogatijih, ističući kao kontru tome otvorenu Ligu prvaka, ovako je stao na stranu superligaša. A Liga prvaka to ostaje samo po imenu. 

Index.hr


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.