Sakrio braću i sestre u žbunje pa prepješačio 23 kilometra da dozove pomoć: Kako je osmoro djece preživjelo napad meksičkih narko kartela

Sam na udaljenom planinskom putu, korača u nepoznato tražeći pomoć. Devin Lengford ima samo 13 godina, a nekoliko sati ranije prisustvovao je masakru devet članova svoje porodice.

BUKA portal / 07. Novembar 2019

 

Naoružani napadači ubili su u ponedjeljak devet članova američke mormonske obitelji, u posljednjem masakru koji je šokirao Meksiko. Žrtve su pripadale porodici LaBaron iz  mormonske zajednice koja se naselila u brdima i ravnicama sjevernog Meksika prije više decenija.

 

Dječak koji je preživio masakr, 13-godišnji Devin Lengford, preživjele braću i sestre sakrio je u žbunje kada je napad narko kartela prošao i krenuo je da potraži nekoga ko bi mogao da im pomogne.

Grupa od tri majke i njihovih 14 dece kretala se u ponedeljak ujutru u konvoju od tri automobila od Bavisepa u meksičkoj državi Sonora ka susjednoj državi Čihuahua. Žene su putovale zajedno iz bezbjednosnih razloga, međutim u Bavispeu su upali u zasjedu naoružane grupe.

Prvo je napadnuto jedno vozilo u kojem je ubijeno pet osoba, a kada je to vozilo planulo i oni koji su se vozili u druga dva automobila znali su da su u opasnosti.

Kiša metaka na njih se slila 18 kilometara kasnije, piše Gardijan.

Na kraju, osmoro djece je preživjelo napad na konvoj i to zahvaljujući hrabrosti 13-godišnjeg Devina.

Pošto su majka i dvoje djece ubijeni, 13-godišnji Devin Langford je sakrio šestoro braće i sestara u žbunje i prekrio ih granama. Potom se uputio u 23 kilometara udaljeno naselje mormonske zajednice u La Mori, do kojeg mu je trebalo šest sati.

Jedna od Devinovih sestara, devetogodišnja Mekenzi, potom je napustila povrijeđenu braću i sestre i hodala četiri sata po mraku u potrazi za pomoći, jer se stariji brat nije vratio. Nju su kasnije pronašli spasioci.  

Sedmomjesečna beba Feit Langford preživjela je napad pošto je njena majka Kristina Langford Džonson sjedište sa bebom spustila na pod automobila. Majka je izašla iz automobila sa rukama podignutim u vazduh kako bi zamolila napadače da prestanu da pucaju, ali je ubijena, rekli su svedoci.

Djeca koja su preživjela prevezena su u bolnicu. Osmogodišnji dječak Kodi je pogođen u vilicu i nogu, 14-godišnja Kajli u stopalo, četvorogodišnji Ksander u leđa, a Brikston, beba od devet mjeseci, u grudi.

Američki predsjednik Donald Tramp je poslije nemilih scena u Meksiku predložio svom meksičkom kolegi da zajedničkim snagama pokrenu rat protiv kartela. Međutim, Obrador nije saglasan sa tim.

“To je velika nesreća, nemjerljiva tuga. Preminula su djeca. Međutim, rat nije dobro rešenje, makar u Meksiku”, tvrdi Obrador.


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.